logo

Littlelizard.dk

DIY T-SHIRT på 30 min

Sy selv din egen T-shirt

Her får du en gratis step by step guide i, hvordan du selv kan sy selv din egen T-shirt.

Nemmer diy t-shirt på 30 min findes ikke, og hvor svært kan det også lige være?”

" klar parat klip "

Vi starter med at klippe ud. Som du kan se på det ene billede som ligner en top så er der forskel på hvordan halsen er formet.   
Forstukket har en “støre” halsudskæring end bagstykket. Husk at stykkerne skal ligge til fold. 
Når du er færdig med at klippe skulle du gerne have 4 stykker:

dav

Lære at starte og stoppe.

Det ligner jo næsten allerede noget man kan bruge som beklædning. 🙂

Gæt en gang hvad du også kan bruge mønstret til ? Korrekt det kan også bliver til en fin tanktop. “

Symaskine :For at hæfte sømmen (undgå at den travler op ) skal du først sy lidet frem af og på tilbage, nu er du klar til at forsætte med at sy ligeud 🙂

Overlocker: bruger du overlocker som jeg gøre i denne blok kan du bare forsætte der ud af den hæfter selv

dav

dav

Sammensyning af ærme

Så er vi kommet til de to ærmer. Her er det vigtigt ,at huske at det er det runde del af ærme det skal hæftes på skuldersømmen. Det er ikke altid, at det lige passer helt perfekt i forhold til din klipning, men heldigvis arbejde vi i jerseystof, som har et godt stræk. strækket gøre at ud bedre kan få stykket til at passe sammen. Hvis du derimod syr i faste stoffer skal du være mere omhyggelig med påsyning og klipning af mønsterdele.

“Da jeg startede med at sy, købte jeg mest jersey stof. For mig var det oplevelsen af hurtig succes, uden for meget bøvl, der gjorde mig ❤ på strækstoffer. Jeg havde på det tidspunkt nok at gøre med, at finde ud af hvordan det hele skulle vende.”

Sy selv din egen T-shirt

Tip : sørg for at den ærmets syninger ligge lige overfor hinanden, så får det et flot afslutning.

Når du har syet siderne sammen, skulle det gerne ligne en t-shirt på nuværende tidspunkt. 
nu skal vi til at afslutte kanterne. I denne step by step vil jeg lavet et ombuk. Det betyder at jeg vender stoffet ind af i ærme og bunden for, at skab en fin kant.
Her kan du bruge en smal zikzak . Eller en anden form for søm der kan strække sig. 
Jeg laver kanten på min coverstich, derfor ser maskine og sømmen lidt andreledes ud.

TIP : sørg for at vælge en syning hvor der er meget stræk i særligt til ærmet, Og pas på du ikke får trykket for meget i jersey stoffet, maskine skal gerne kunne trække stoffet rundt selv.
diy t-shirt på 30 min

diy t-shirt på 30 min

Når du har syet den ombukkede kant rundt i f.eks. ærmegabet vil der være nogle tråde på indersiden og ydersiden. jeg plejer lige at tage en nål og føre dem der sidder på ydersiden ind på indersiden, også lige lave en knude eller binde dem fast til syningen.

sy bæredygtigt
sy selv tshirt

Så mangler vi “kun” halskanten. jeg har valgt at lave den i rib. men du vil også kunne lave den i det sammen jersey du har brugt til resten af t-shirten.

Jeg starter med at måle rundt i halsen. En fingerregel er at du trækker 10% fra længden. men denne regel har også undtagelser, for rib og stoftyper er meget forskellige i, hvor meget de kan strække sig.
Kanten på en t-shirt er noget af det jeg bøvlede mest med som nybegynder. men fat mod der skal ikke meget øvelse til føre , du hurtigt kan se en forskel.
Så måle op her trak jeg 2 cm fra ribbenslængde og syede den sammen til en ring. 
ringen folder jeg på langs så jeg har en pæn topkant.

bæredygtig ved at sy dit eget tøj

diy t-shirt på 30 min

Tip. 

Der er to retninger på ribstoffet. Den ene side vil kunne give sig mere end den anden, og det er selvfølgelig den sider der gir sig mest, som vi gerne vil have rundet i halsåbningen. den anden siden bliver vores kants højde. den færdig foldet højde på kantet er 1,5-2,5 inden jeg syr den på. Du kan med fordele bruge sammensyning på ribben som en nakke kant. her syr jeg den på så den ligger midt på nakke stykket.

Når du har sat ribkanten er jo mindre end bluse. Derfor sætter jeg nåle /klips i så jeg har fordelt ribkanten nogenlunde ligeligt over hele halskanten.
Start med at sætte den på, midt for bagstykket og midt på forstykket. Så finder du de tilsvarende midtpunkter på de resterende sidestykke. og sådan bliver du ved til du syns du har styr på stoffet.
Når du syr det på er det vigtigt, at det er ribben du laver et “lille” stræk i og ikke jerseystoffet, som jo også kan strække sig.
Herunder ses det færdige resultat af en børne diy t-shirt på 30 min. skulle du have lyst kan du nemt sy en T-shirt til dig selv, ved hjælpe af sammen fremgangsmåde. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste indlæg
Kategorier